1

Curry med raita og nanbrød

Oppskriften på kyllingkarri finnes på bloggen. Her en annen variant, ei kjær oppskrift som har vært gjenganger hos oss i mange år.

Dette er en utrolig lett gryte å lage, den passer stort sett seg selv. Det holder at den koker 25- 30 minutter, men smakene blir bedre om den får litt lengre koketid (det aller beste er å varme opp restene dagen etter, da har smakene virkelig “satt” seg). Banan er veldig godt som tilbehør, det er også raita, oppskrift lengre ned. Om en vil ha ris eller blomkålris til velger man det. Eller, når man virkelig vil rope litt hurra, nanbrød.

Du trenger til 4 personer:
600- 800 gram kyllingfilet, svinekjøtt eller hel kylling/kyllinglår delt i stykker (beregn da 1200-1400 gram)/ 4-5 båter hvitløk/ 2 store løk/ 2-3 cm raspet ingefærrot/ 1 ss Hot curry (sterkt karripulver, ikke vanlig karri)/ salt, pepper/ 1 boks hermetiske tomater/ 1 pk fløte/ banan hvis du ønsker.

Fremgangsmåte:
Finhakk løk og hvitløk, freses i litt olje til de er lett gyldne. Skjær kylling- eller svinekjøtt i terninger, brun disse i gryta. Eventuelt kutter du kylling i biter, og bruner bitene godt på hver side. Ha i. Rasp ingefær, ha i gryta. Tilsett hot curry, 1/2- 1 ts salt, hermetiske tomater og fløte. Nå skal det bare småkoke til du ikke klarer å vente lengre.

Tilbehør!

Raita
Du trenger:
3 dl yoghurt naturell, gjerne “Tyrkisk yoghurt”/ 1 ts salt/ 1 ts sukker/ 1 ts sitronsaft/ 1 agurk/ 1/2 rød paprika

Fremgangsmåte:
Rør sammen yoghurt, salt, sukker og sitronsaft. Skrell agurk, kutt i små terninger. Kutt paprika i små biter. Bland alt sammen, la stå 10 minutter til avkjøling før servering.

Nanbrød
Du trenger til 8 nanbrød:
500 gram hvetemel/ 1,5 ts bakepulver/ 1 ts salt/ 1 ss sukker/ 0,5 pk tørrgjær/ 3 dl yoghurt naturell/ 4 ss olje/ 1 egg

Fremgangsmåte (fra Klikk.no)
Bland mel, bakepulver, salt, sukker og gjær i en bolle. Pisk egget, ha i egg, olje og yoghurt til en glatt deig. Hvis klissete har du i litt mer mel. Hev til dobbel størrelse. Varm opp ovnen til maks temperatur, sett på grillelementet (hos oss er det 275 grader). La stekebrettet bli skikkelig varmt. Del deigen i åtte like store deler. Kjevle de runde eller pæreformede, ca 1/2 cm tykke. Stek ett eller to om gangen. Legg de kjevlede leivene på det varme stekebrettet. Sett det inn i ovnen på øverste rille. Følg med! Brødene blåser seg opp, får så brunlig overflate. Fortsett å følge med så de ikke svir seg. Kan ta fra 3- 8 minutter avhengig av ovn. Avkjøl på rist.

Da gjenstår å ønske en trivelig middagsstund!