Steinbit med fløtesaus og middelhavsgrønnsaker
Steinbit….ganske stygg å se på, men smaker avsindig godt. Kjøpte i går fersk steinbit, det ble middag i dag. I fare for å gjenta oss selv ble tilbehøret middelhavsgrønnsaker. Hadde sistnevnte tilbehør til laks i forrige uke, det var så godt at det fint kan spises igjen og igjen. Dessuten er det jo opplest og vedtatt at middelhavsmat gjør oss godt. Eksempler her og her for de leselystne. Ungene spiste MASSE fisk, en god del saus, og litt løk og paprika.
Du trenger til 4 personer:
800-1000 gram steinbitfilet/ litt mel/ smør til steking/ 1,5 kinesisk hvitløk eller ca 2 hvitløksfedd/ 1/2 sitron/ 1 dl extra virgin olivenolje/ 1 squash/ 2 snackpaprika/ 1 rødløk/ 1 vanlig løk/ 4 sjalottløk/ 12 cherrytomater/ salt og pepper/ 1 pk fløte/ 1/2 boks rømme
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Gjør klar grønnsakene: Skjær squash i skiver, paprika i strimler. Skjær løk i båter og del cherrytomater i 2 (ikke nødvendig). Ha grønnsakene i ildfast form, hell over 1 dl olivenolje og saften fra 1/2 sitron. Dryss over ca 1 stk finhakket hvitløk. Ha på litt salt. Grønnsakene bakes/ stekes i ovn ca 25 min, rør gjerne litt i de underveis sånn at ikke noe blir brent. Mens grønnsaker stekes gjør du klar fisken: Del opp i passe serveringsstykker. Tørk av fisken med tørkerull. Vend fisken i mel, blir bedre stekeskorpe da. Strø over litt salt. Smelt smør i panna, stek fisken på ganske sterk varme (vi bruker 7 av 9), ca 10 minutter på hver side. Skal bli gylden. Finhakk sjalottløk og siste 1/2 hvitløk. Når fisken er ferdig legger du den til sides. Stekepanna bruker du til å lage saus: Ha i litt smør, stek løk og hvitløk til lett gyldne. Ha over fløte og rømme, kok opp. Velbekomme….;)