1

Kyllingfilet med sjampinjong- hvitløk og vårløksfyll

Var i Oslo forrige helg, fikk der fantastisk 3 retters middag hos verdens beste onkler. Hovedretten var kyllingfilet med fyll av selvplukkede kantareller, vårløk, hvitløk og rømme (var det ikke det da?). Var i allefall utrolig godt. Kostja bandt kyllingfiletene med hyssing etter fyllet var dandert i midten, og stekte de i panna. Vi prøvde noe lignende i dag. Med sjampinjong, vårløk og hvitløk som fyll. Hoppet over hyssingen, brunet filetene i panna og stekte de ferdig i ovnen. Godt!

Du trenger til 4 personer:
800- 1000 gram kyllingfilet/ 10 store sjampinjonger/ 2 vårløk/ 1/2- 1 fedd hvitløk/ salt og pepper/ 2 sjalottløk (evt mer vårløk)/ 3/4 boks Creme Fraiche/ Salat, brukte en pose Vestfoldsalat/ ca 25 cherrytomater/ pinjekjerner/ god olivenolje/ meierismør

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Lag fyll: Finhakk vårløk, hvitløk og ca 6 sjampinjong. Stek dette en kasserolle i litt smør. Del kyllingfiletene på midten, la de henge sammen i den ene siden. Brun filetene i smør i varm (ikke glovarm) stekepanne. Når fyllet (sopp/ vårløk/ hvitløk) har stekt litt, tilsetter du 3 ss Creme Fraiche. La det koke litt, smak til med salt og pepper. Legg kyllingfiletene i ildfast form. Fordel fyllet i midten av kyllingfiletene. Ha over litt salt og pepper. Stek i ovnen til kyllingen har 63- 65 grader (bruk gjerne steketermometer), evt ca 15- 20 minutter. Lag saus: Stek resterende mengde sjampinjong. Finhakk sjalottløk eller vårløk, la surre sammen med soppen. Tilsett resten av begeret med Creme Fraiche, la koke litt. Smak til med salt og pepper. Lag salat: Vask salat, tørk den på kjøkkenhåndkle eller i salatslynge. Ha over litt god olivenolje samt litt salt. Bland i cherrytomater og pinjekjerner. Ferdig;)