1

Bålpakke med timiankylling

Varm mat kan løfte en tur. Vi lagde bålpakker til lunsj nå i påska. Oppskriften dukket opp i et blad (husker IKKE hvilket..). Pakkene kan man gjøre ferdig kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskap, eller man kan lage de ute hvis været er så fint at man rett og slett ikke har lyst å gå inn. Vi stekte de på rist over ei bålpanne, men de kan fint legges over glør i bålet. Bruk gjerne tykk aluminiumsfolie, alternativet er dobbelt lag med tynn folie.

Du trenger til 5 personer:
900 gram kyllingfilet/ 1 squash/ 2 snackpaprika/ 1 løk/ 2 fedd hvitløk/ 1 pose tørket timian (eller enda bedre, frisk om du har)/ salt/ smør/ aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:
Kutt kylling, squash og paprika i biter. Løk deles i skiver, hvitløk finhakkes.

Kjekt å ha en god hjelper;)
 

Ha timian og litt salt over kyllingen, blande godt. Riv av et stykke aluminiumsfolie. Legg litt smør på arket først. Fordel videre kylling, paprika, squash, løk og hvitløk på arket. Ha på litt salt. Legg litt smør på toppen før du “knyter igjen” folien.

Ha bålpakkene i bålet i ca 20 minutter. Ikke ha de i direkte flamme, da kan det brenne seg. Kikk av og til oppi pakkene, da varmen er litt ujevn i bålet. Sjekk kyllingen, når den er ferdig er alt ferdig.

 
 
Bålpakken kan nytes i fjæra (ekstra god når man har laget selv..)…
 
 
 
 
  

…eller på fat om man vil..;)