1

Lakserett med blomkålpurè

Som tidligere nevnt finnes det veldig mange flotte blogger. Når jeg har ønske om noe “nytt” til middag bruker jeg ofte disse bloggene som hjelp. Selv trenger jeg oppskrifter, har ikke helt den medfødte gaven å smake-meg-frem-til-de-mest-fantastiske-retter. Jeg “googler” nesten ikke lengre for å finne nye oppskrifter. Jeg går enkelt og greit inn på noen av de nevnte bloggene, søker eksempelvis på “laks”, og får tips til de herligste retter:) Det er lekkert.

Under et klassisk eksempel. Der er det blomkålmos fra TRINEs MATblogg (ingen over, ingen ved siden…), og en herlig lakserett fra Lilalife. Line Holdal er ernæringsterapeut, har for litt siden startet for seg selv, det er tøft. Hun arrangerer kurs og veileder via nettet. Hun arrangerer også matkurs, her noen bilder fra matlagingskurs i Tromsø. Ser veldig bra, og ikke minst, hyggelig ut:) Bloggen er verdt et besøk for dere som ikke allerede er trofaste lesere.

Så over til oppskriften.

Du trenger til 4 personer:
800- 1000 g laksefilet/ 2 blomkål/ 1/2 brokkoli/ 1 rødløk/ 1 gulrot/ 8 cherrytomater/ 1 hvitløk/ 1/2 sitron/ urter, vi brukte kun dill/ salt, pepper/ Ca 1 dl Extra virgin olivenolje/ 4 ss smør

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Kutt opp grønnsakene i passelige biter, finhakk hvitløk. Fres grønnsaker (bruk ca 1/2 blomkål) lett i litt smør i stekepanne. Kutt opp laksen i passelige serveringsstykker, ha over litt salt, pepper og dill. Ha litt olje i ei ildfast form, legg grønnsakene oppi. Fisken legges oppå grønnsakene. Ha over olje, biter av sitron og hvitløk, strø på litt salt og pepper.

Stek i ovnen i ca 12- 15 minutter. Når fisken er gjennomstekt er alt ferdig. En kan velge å klemme litt saft ut av sitronene, i stedet for å ha sitronbiter i retten, da fiskestykkene/ grønnsakene som ligger nærmest sitronen blir syrlige (“hylere”, som vi kaller det her i nord…). På slutten av steketiden gjør en klar blomkålpureen: Kok opp litt vann i en kasserolle. Bryt blomkålen (11/2) i buketter, ha i. Kok den mør. Hell av vannet (ta vare på litt til å spe ut med hvis purèen blir tykk). Ha i 2 ss smør, mos med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Klart til servering;)

Ønsker dere alle en god 17. mai! På meg venter nattevakt. Håper og tror at Tromsø og omegns befolkning er snille med hverandre og tar godt vare på hverandre i kveld/ natt;)