Grillet laks med enkel coleslaw og grillede grønnsaker
Har blitt endel laks her i det siste…men det er jo veldig godt, da. Nå når grillen kan brukes får man den ekstra spenstige grillsmaken på laksen. Coleslaw kan varieres i det uendelige, har jeg skjønt. Med sylteagurk, epler, Hp saus, bare fantasien setter grenser. Denne er helt enkelt helt enkel, størst sjanse for at ungene spiser da;)
Du trenger til 4 personer:
Ca 800- 1000 gram laksefilet med skinn/ 20- 24 sjampinjonger/ 4 tomater/ 1 squash/ 1/2 hodekål/ 1 gulrot/ 1/2 dl creme fraiche/ 1/2 dl majones/ 1/2 sitron/ salt og pepper/ smør eller olje
Fremgangsmåte:
Lag coleslaw først: Finsnitt kål, skrell gulrot og rasp den. Bland dette sammen med creme fraiche og majones. Press i ca 1/2 ss sitron. La stå mens du gjør klar resten: Smelt litt smør i en kasserolle. Del laksen i serveringsstykker.
Del squash i skiver (ikke for tynne, da blir det bare “mask” på grillen), del tomater i to. Sjampinjong kan deles eller grilles hele.
Pensle smeltet smør (eller olje) over grønnsaker og laks (også skinnsida). Ha salt og pepper over del hele (grønnsaker og fisk). Grill laksen med skinnsiden ned, ca 5- 10 minutter. Ha også sjampinjong og squash på grillen. Snu laksen og grill videre til den er gjennomstekt. Ta av grønnsakene når du synes de har fått nok farge. Tomatene legges på helt til sist, på svak varme. Skal kun bli gjennomvarme. Smak til coleslaw med salt og pepper før servering. Velbekomme!