Onkel Henrys laks med pasta
Utrolig god og litt mektig middag. En kan bytte ut deler av fløten med melk hvis en ønsker. Fikk servert pastaretten hos min onkel og ELSKET den. Lykke til.
Til 4 personer trenger du:
800 g laksefilet/ 1/2- 1 pakke matfløte/ 2-4 båter hvitløk/ 1 vårløk/ 1 boks reker i lake, eller ca 150- 200 gram ferske reker/ Tagliatelle, 12- 16 “nøster” (evt vanlig spaghetti, gjerne fullkorn)/ Extra virgin olivenolje/ Salt, pepper/ Fersk dill (evt tørket)/ 2 ss sitronsaft (press helst sitron, blir ikke like bra med sitronkonsentrat)/ sitronpepper/ smør til steking.
Fremgangsmåte:
Lag sausen først: Hakk hvitløk, vårløk. Stek dette lett i panne på middels varme i litt olje.
Finhakk rekene (eller ha større biter om du vil). Stek rekene godt i egen panne/ kasserolle, de skal stekes “fri for vann”.
Tilsett salt, pepper, dill og sitronsaft. Bland i matfløte. La koke lett.
Sett pasta på kok: Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Vannet skal fosskoke når en har i pastaen. Pastaen kokes ca 9 min (følg anvisning på pakken). Mens pasta kokes stekes laksen med salt, pepper og litt sitronpepper i smør. Den kan moses litt, eller serveres i større biter. Jeg synes laksen er lettest å få saftig når den stekes i litt større biter. Stek den til den akkurat blir jevnt rosa gjennom, kjernetemperatur 50 grader hvis du bruker steketermometer. Når pastaen er ferdig, helles vannet av i et dørslag. Ha på litt olje. Ha pasten tilbake i kasserolle, fres den litt der. Hell laks med stekesjy over pasta, hell deretter sausen over. Bland det hele. Ferdig!
Sist vi fikk denne hos onkel hadde han brukt 6 hvitløksfedd;) Utrolig godt!
Variant 1, med litt moset laks og Tagliatelle.