Laks i folie med grønnsaker
En enkel måte å tilberede fisk på, alt i en pakke. Den kan stekes i stekeovn eller tas med ut og legges på grillen.
Til 4 porsjoner trenger du:
7- 800 g laksefilet, uten skinn/ 4- 6 middels store poteter/ 4 vårløk/ 1 hvitløkbåt/ 1 grønn paprika/ 2 tomater/ salt og pepper/ 1 dl creme fraiche/ litt dill eller gressløk/ aluminiumsfolie.
Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 200 grader C. Skrell og skjær potetene i løvtynne skiver. Hvis nypoteter eller “Amandine” brukes trenger en ikke skrelle potetene, kun vaske dem. Gi potetskivene et oppkok. Kutt vårløk i tynne ringer. Finhakk hvitløk. Skjær paprika i strimler og tomater i skiver. Del laksefileten i 8 jevnstore stykker. Hell vannet av potetskivene.
Smør litt crème fraîche på folieflakene og legg på poteter, vårløk, hvitløk, paprika og tomatskiver. Dryss på salt og pepper/ dill.
Legg to laksefileter i hver pakke, dryss på salt og pepper og fordel resten av crème fraîchen over. Pakk folien sammen rundt laksen og legg pakkene med skjøten opp på stekebrett.
Bak laksen midt i ovnen til alt er gjennomkokt, ca 25 minutter. Åpne en av pakkene og sjekk at fisken er ferdig før det serveres. Supergodt!
Fra www.godfisk.no. Endret litt i forhold til steketid.