Ovnsstekt laks. Genial fastfood.
Laks er raskt å lage enten det er på grill, i panna eller i ovnen. Jeg har alltid tenkt at vi “legger oss litt sånn forsiktig” på 150 grader og steker laksen til den er 50 grader (bruker steketermometer). Har tenkt at lengre steketid må gi saftigere laks. Men, så kom vi hjem fra jobb, sulten som ulver. Hadde mer fokus på tida det skulle ta enn hvor saftig laksen skulle være. Stekte den i ovnen på 200 grader til kjernetemperaturen var 50 grader. Det tok ca 10 minutter, og den ble saftig og god som bare det. Tilbehøret kan varieres i det uendelige, vi spiste blomkålpurè (oppskrift her) og grillede grønnsaker, oppskrift ligger her. Eller, hva med coleslaw? Oppskrift her.
Du trenger til 4 personer:
Ca 800- 1000 laksefilet med skinn/ ca 1/2 beger Creme Fraiche/ 1/4 sitron/ Ca 3 ss dill/ salt/ Olivenolje/ smør til steking.
Ingredienser til tilbehør finner du under de ulike lenkene.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Ha litt olivenolje og smør i ei ildfast form. Legg hele laksestykket oppå oljen. Gni stykker inn med ca 1/2 ts salt. Dryss på litt dill. Skvis litt sitron over laksen (ca 2 “skvis”). Smør så over Creme Fraiche. Stek midt i ovnen på 200 grader. Ha et steketermometer i den tykkeste delen på fisken, stek til 50 grader. Det tar ca 10 minutter. Tilbehøret gjøres klart mens fisken er i ovn. Det må man kunne kalle fastfood? Nam…crispy lekker overflate:)