1

Asiainspirert laks

Til denne retten kan en bruke den ristypen en ønsker. I denne oppskrifta er det brukt brun ris, som er bra for oss, men som tar himla lang tid å koke (ca 50 min).  En kan velge å koke risen ferdig kvelden før, evt la den stå og surre 50 minutter hvis en har mulighet til det.

Du trenger til 4 stk:
4 laksefileter a 150 g, med skinn/ 1 rød chilipepepper/ 1 hvitløksbåt/ 2 ts fiskesaus (kjøpes i asiatiske butikker, “Fish sauce”)/ 1 ss sesamolje (hvis man har)/ 1 ss honning/ olje til steking/ ris til 4 personer/ 1/2 gul paprika/ 1/2 rød paprika/ 1/2 grønn paprika

Fremgangsmåte:
Sett ris på kok, og beregn å starte med laksen mot slutten av risens koketid. Hvis risen er ferdig kokt, start med laksen:
Finhakk paprikaene. Rens chilipepper, finhakk. Press og hakk hvitløk. Rør sammen chilipepper, hvitløk, fiskesaus, sesamolje og honning og pensle det over kjøttsiden på laksefiletene.
Stek fisken med skinnsiden ned i olje i grillpanne eller stekepanne i ca. 5 minutter, snu fisken og stek den 1 minutt på den andre siden.
Surr ris og paprika i olje til det er varmt og paprikaen begynne rå bli myk. Server det til laksen. Velbekomme.

Oppskrift fra www.godfisk.no