Jordskokksalat- Fint følge til grillmat
På ferie i Vesterålen, hipp hurra og kryss i taket for det:) Her om dagen disket svigermor opp med hvalkjøtt, til kjøttet serverte hun alternativet til potetsalat: Jordskokksalat. Nydelig. Oppskriften fant hun på en blogg ved navn Lavkarbo gjort enkelt. Hun tilsatte hvitløk til oppskrifta (hvitløk må man ha..). Prøv den til grillmaten i sommer, tror ikke du blir skuffet.
Du trenger til 4 personer:
4 store jordskokker/ 1 beger rømme/ Ca 1/2 pose majones (eller lag selv, her ligger video som viser hvor enkelt det er)/ 1/2 lime/ 1- 2 fedd hvitløk/ 3 vårløk/salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell jordskokker, skjær de i passende biter. Kok denne til den er myk. Mens jordskokken koker gjør du klar resten: Bland rømme og majones, hakk vårløk i ringer, finhakk hvitløk. Når jordskokken er myk blander du i rømmeblandingen. Bruk mindre av sistnevnte hvis du ikke liker salaten fuktig. Bland i hvitløk+ vårløk, smak til med salt, pepper og lime som du “skviser” i. La gjerne trekke 30 minutter før servering:)
Jordskokksalat…her servert i koppen barnas oldefar brukte å drikke kaffe i. Stas:)