1

Bålpakke med laks

Bålpakker er flott mat å lage på tur. Pakkene kan gjøres ferdig i aluminiumsfolie hjemme, og legges direkte på bålet når en kommer frem. Eller, man kan ha med ingredienser og kniv, og lage dem mens man venter på at bålet får de perfekte glørne som skal til for et godt resultat. Svigermor vartet i går opp med laksepakker stekt på bålpanna i fjæra. I pakkene kan man ha fisk eller kylling, og tilsette de grønnsakene og krydderet man liker best. Garantert bra resultat!

Du trenger til 4 personer:
Ca 800 gram laksefilet/ 1 løk/ 1 rød paprika/ 1 grønn paprika/ 8 sjampinjonger/ 1 hvitløk/ salt og pepper, gjerne litt dill/ smør og litt god olivenolje/ aluminiumsfolie.

Fremgangsmåte:
Tenn bål:) Kutt opp paprika i strimler, sjampinjong i skiver. Finhakk hvitløk. Riv av 4 ark til pakkene. I hver pakke har man så litt olje og smør på folien. Fordel videre laks i pakkene, ha over hvitløk og krydder. Legg så grønnsakene over der igjen. En liten klatt smør på toppen, så kan folien knytes igjen og puttes på bålet. Steketid er litt vanskelig å anslå, varierer hvor i bålet pakken ligger osv….Men sånn ca 20 minutter. Åpne underveis og sjekk laksen (pass fingrene, varmt!). Når den er rosa tvers gjennom er den ferdig. Velbekomme:)

PS. Kan også stekes i ovnen, 200 grader i ca 30 minutter.
Andre forslag til turmat finner du her.

Snart ferdig…

 

 

Inntas mens man nyter utsikta:)