Krabbekaker i Vesterålen
NB. Har du ferdig krabbekjøtt er dette raskt å lage. Må du fange krabber først, må du regne mer tid….
Ei ukes ferie på Barkestad er over. Kunne vært her mye lengre. Vi har ei god stund hatt lyst å lage krabbekaker, rett før vi kjørte fra Tromsø dukket fremgangsmåte opp på tv. Etter ankomst til Barkestad startet jakten på krabber, se video nederst om du vil;) Krabber ble det, krabbekaker ble det også. Godt var det:)
Du trenger til ca 4 personer:
300 gram kokt potet/ 1 løk/ 1 ss Dijonsennep/ 2 ss finhakket dill/ 2 dl krabbekjøtt/ 1 egg/ smør/ salt og pepper. Til majones: 1 dl Majones, kjøpt eller hjemmelaget (oppskrift her)/ 2 tomat/ 1 hvitløksfedd.
Fremgangsmåte:
Den beste måten å tilberede krabbe på er å koke den i vannet den svømmer i, da får man frem det beste av den supre skalldyrsmaken. Mest krabbekjøtt finner man i klørne, bruk en skje for å få det ut. Ha havvann eller lettsaltet kranvann i en kasserolle sånn at det dekker krabbene. Sett i de ferske krabbene, kok i 20 minutter (dette er det harde punktet, her klikket min empati for krabbene inn, huffameg…).
Skrell potet, kok denne. Finhakk dill og løk. Når krabbene er ferdiggkokt og du har fått ut kjøttet, blander du potet (krakk den med ei sleiv), krabbe, løk, sennep, dill og egg.
Mos litt, forme til krabbekaker (lettest hvis en har vann på hendene). Ha i salt og pepper. Varm smør i stekepanne, stek kakene til de får ei fin stekeskorpe. Lag majones til: Finhakk hvitløk og tomat, bland sammen med majonesen. Vi var knallfornøyd med fangsten og resultatet:) Krabbekakene kan helt klart lages uten potet også, da må man beregne mer krabbekjøtt.