1

Grillspyd med laks

3 ord for å beskrive dette: Godt, godt, godt! For grillen, kan helt sikkert fint stekes i ovn også.

Til 4 personer trenger du:
500 g laksefilet uten skinn/ 1 paprika/ 8 små tomater/ 1/2 squash/ 1 dl soyasaus/ 1 ss revet frisk ingefær/ 1 sjalottløk/ 1 ts revet sitronskall fra økologisk sitron/ 1 moden avokado/ saft av 1/2 lime/ 1/2 ts grønn chili/ salt/ grillspyd

Fremgangsmåte:
Marinade aller først: Bland soyasaus, ingefær, sjalottløk og revet sitronskall.

Del laksefileten 3 – 4 cm store biter og træ dem på 4 spyd. Pensle laksen med marinade.
Kutt opp paprika og squash i passe store biter slik at de passer til grillspyd. Træ dem vekselvis på spyd sammen med tomatene.


Lag avokadomos: Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.

Legg spydene på grillen og grill i 15 sekunder på hver side. Server laks- og grønnsakspydene med avokadomos.
Oppskrift fra www.godfisk.no