1

Ukesmeny, grillmeny

Det må være lov å håpe på mulighet for grilling minst 3 dager i neste uke, er dere ikke enig? Torsdag og fredag er det overhengende fare for at det for det for vårt vedkommende blir fesk og potedesBuktafestivalen eller sushi på vei til festival. Lykke! Her er i alle fall et forslag til ny ukesmeny. 3 av middagene kan fint grilles. Handleliste nederst.

 

Mandag
Barnas/ Havets skattekiste

 

Tirsdag
Kyllingspyd (med eller uten spyd) og salat

 

Onsdag
Torsk i ovn med fløte- og tomatsaus

 

Torsdag
Laksespyd, grønnsaksspyd og avokadomos

 

Fredag
Spaghetti Bolognese

 

Handleliste for uka, middager:
Ca 800 g fiskefilet uten skinn
6- 800 gram kyllingfilet
800 gram torskefilet
500 g laksefilet uten skinn
400 g karbonadedeig
300 gram vellagret Norvegia eller Jarlsbergost
1 skikkelig stykke parmesan
2 dl matfløte
400 g spaghetti (gjerne fullkorn)
4 gulrøtter
3 røde paprika
8 cherrytomater
8-9 brokkoliopper
2 poteter
Poteter el salat til 4 personer (til torsk i ovn onsdag)
1/2 squash
4 fedd hvitløk
friske urter (timian/ rosmarin, evt litt basilikum)
2 ss hakket persille
300 gram blandet grønn salat, eks isbergsalat eller romanosalat
1 løk
2 sjalottløk
1 ts revet sitronskall fra økologisk sitron
1 moden avokado
saft av 1/2 lime
1/2 ts grønn chili
2 selleristilker
basilikum og timian, gjerne krydderurter
dill
1/2 purreløk
1 ss revet frisk ingefær/
2 bokser hermetiske tomater (400 g)
4 ss tomatpuré
1/2 terning fiskebuljong
2 dl kjøttbuljong (Ca 1/2 terning)
2 ss rødvinseddik eller balsamico
1 dl soyasaus
5 ss pinjekjerner eller usaltede cashewnøtter
1 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 ss grov sennep
Extra virgin olivenolje
Meierismør
Salt og pepper
Grillspyd
Aluminiumsfolie