Bananis med sjokolade
Som liten brukte vi å fryse banan ned på pinner, smakte som den herligste is. Kom på søndag på at jeg hadde sett en “pimpet” variant av denne, med sjokolade på!! Etter litt tenkearbeid fant jeg ut at tipset kom fra Hjertemat. Dette er et godt alternativ til de syrefargede smågodtbitene barna gjerne vil ha i helga. 5 åringen elsket den, 3 åringen spiste halve og puttet resten i matsøpla… men han var også ganske mett i utgangspunktet da….hmmm, får prøve igjen:) Prøv gjerne og døm selv:) Jeg syns den var knallgod!
Du trenger:
Bananer, så mange som ønskelig/ pinner å fryse banan på, for eks grillspyd eller ispinner/ Mørk sjokolade, 70% kakaoinnhold, jeg brukte kokesjokolade. Ca 1 plate sjokolade på 3 bananer.
Fremgangsmåte:
Del bananene i 2, 3 eller 4 biter, alt etter hvor store is du ønsker, stikk en pinne i hver bit. Frys ned i boks med lokk. Frys i alle fall over natten, de skal være gjennomfrosne. Bananene kan godt ligge noen dager i fryseren, det går fint. Når sjokoladelokket skal på gjør du følgende: Smelt sjokolade i vannbad. Ta banan opp fra fryseren, rull i smeltet sjokolade, bruk gjerne ei skje for å helle over hele. Sjokoladen stivner fort, bananisen kan da legges tilbake i boksen for å fryses på nytt. Jeg trodde det skulle bli mye kliss i boksen etter at sjokoladen var kommet på, det ble det ikke:) Frys i 10 minutter, så er den klar! Den kan også ligge i fryseboksen og spises etter er par dager. Motta jubel fra de små:)
Jeg trodde kanskje sjokoladen skulle sprekke og falle til
alle kanter under inntak, det gjør den heller ikke:)