1

Blomkålsalat. Ovnsstekt laks.

Etterlengtet avspaseringsdag. Hørt hos frisøren, to damer diskuterer kaffekapsler: “Det finnes vel fortsatt de som driver med sånn Moccamaster”. Marit 33, *hundgammelfølelse*. Når vi befinner oss i det hjørnet, blir det blomkålsalat servert på Respatexbord. Men det er vel retro.

Du trenger til 4 personer:
800 gram laksefilet/1 blomkål/ 1 bunt asparges/ 2 ss timian, fersk/ 2 stk minihjertesalat/ 1 rød paprika/ 150 g fetaost/ 1/2 beger Creme Fraiche/ Ca 3 ss dill/ salt/ olivenolje og smør til steking av laks.
Marinade: 1 dl rapsolje eller olivenolje/ 1/2 sitron/ 2 fedd hvitløk/ 1 ss rosepepper/ 1 sjalottløk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Gjør gjerne laksen klar først, fremgangsmåte her. Salaten kan lages mens laksen er i ovnen.
Marinade: Lag marinaden til grønnsakene ved å finhakke hvitløk og skjære sjalottløken i tynne ringer. Skvis litt sitron i olje. Bland hvitløk og sjalottløk sammen med olje, rosépepper og timian.
Salat: Skjær blomkål i like buketter, forvell ved å koke i lettsaltet venn til bukettene er knapt møre, det tar ca 3 min. Avkjøl i kaldt vann. Rens aspargesen og kutt av ca 3 cm av bunnen, fordi den er veldig trevlete. Kutt asparges på skrå i ca 3 cm store biter. Forvell på samme måte som blomkålen, men koketiden for asparges er bare 1 minutt. Mariner grønnsakene. Del opp og vask hjertesalat. Tørk i salatslynge eller forsiktig på tørkepapir. Skjær paprika i ringer. Anrett de marinerte grønnsakene oppå hjertesalat og paprika. Topp små biter av fetaost, og noen kvister frisk timian. Godt!