1

Brokkolisalat, kyllinglår og rømmedressing

Reddik har ikke vært mye i bruk i dette huset. Jeg har sett en del oppskrifter der reddik inngår, men styrt unna disse, mest fordi jeg har “trodd” at reddik ikke er noe for meg (har vært overbevist om at de smaker jord). I butikken her om dagen så jeg en fin liten bunt, og bestemte meg for å gi den en sjanse (tross alt får jo ikke ungene lov å “tro” at de ikke liker ting, før de faktisk har smakt…). Reddiken ble en del av en brokkolisalat som smakte fortreffelig. Litt pepperaktig smak, helt flott:)

Du trenger til 4 personer:
Brokkolisalat: 1 brokkoli/ 100 gram reddik/ 2 vårløk/ 1/2 agurk/ 100 gram perletomat eller cherrytomat/ 1 dl Extra virgin olivenolje/ 1 sitron/ salt og pepper.
Rømmedressing: 1 boks rømme/ 1-2 fedd hakket/ presset hvitløk/ 4 ss majones/ 3 ss olivenolje/ et par dråper hvitvinseddik/ salt, pepper og tørket gressløk
Kyllinglår: Rett og slett en pose ferdiggrillede kyllinglår (2-3 per person sånn ca.)/ smør og olje til steking.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Start med å lage rømmedressing slik at den får trukket til seg litt smak av hvitløk: Press hvitløk, bland i en boks med rømme. Bland videre inn majones, olivenolje, dråpene ved hvitvinseddik og krydder. La stå.

Ha litt olje/ smør i ei ildfast form. Legg i kyllinglår, sett i ovnen. Skal steke ca 15 minutter.

Gjør så klar salaten: Skjær brokkolien opp i like store buketter. Kok i lettsaltet vann i 2 minutter, avkjøl i iskaldt vann. La brokkolien renne godt av seg. Del reddiken opp i båter, skjær agurk i terninger. Del tomater i to, skjær vårløk på skrå 1/2 cm store biter. Bland alle grønnsakene sammen med oljen. Skjær skallet av sitronen ved å bruke et zestjern (vi har ikke dette, brukte den fineste delen av et rivjern). En får da med den ytterste gule delen, ikke det hvite. Ha skallet sammen med grønnsakene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Smak til rømmedressingen med evt mer salt/ pepper/ hvitløk før servering. Velbekomme;)