1

Kjøttbollesuppe, litt tomatbasert

Supper er godt når høsten nærmer seg. Vi har hatt så mye godvær i Tromsø for årstiden at vi egentlig er overbevist om at det fortsatt er sommer. Men…bladene begynner å bli gule, og det er mørkt om kveldene. Sommer eller høst, i går ble det suppe. Tar rundt 20 minutter, fiks ferdig:)

Du trenger til ca 2 liter suppe (4- 6 personer):
2 liter kyllingbuljong (enten egenlaget, ferdigkjøpt, eller 2 l vann med 4 kyllingbuljongterninger)/ 1/2 snackpaprika eller vanlig paprika/ 1 fedd hvitløk/ 1/3 rød chili/ 1 boks hermetiske tomater, ca 400 gram/ 800 gram karbonadedeig/ 1 egg/ salt og pepper/ Provencekrydder/ 1/2 brokkoli/ 4 store sjampinjong/ en skvett fløte, ca 1/2 dl/ litt ekstra virgin olivenolje, ca 1/2 dl/ smør til steking

Fremgangsmåte:
Sett på kok i kasserolle 1: Boks med hermetiske tomater sammen med olivenolje. Skal småkoke. Hakk hvitløk og chili (ta bort frøene), Skjær paprika i biter, kan godt være litt store. Bland i tomatene sammen med Provencekrydder (et “godt dryss”). I kasserolle 2 koker du opp 2 l vann sammen med 4 kyllingbuljongterninger (har du ferdig kraft trenger du ikke dette). Ta frem en bolle, bland karbonadedeig sammen med ett egg, dryss på litt salt og pepper (syns det er lettest å knø det sammen med hendene, evt foodprosessor). Skjær sjampinjong i skiver, stek i smør i ei stekepanne. Ha på litt salt og pepper. Når tomatene har kokt ca 15 minutter, moser du blandingen med en stavmikser. Bland buljong i. Med hendene lager du små kjøttboller av karbonadedeigen, ha rett i suppa. Dypp gjerne fingrene i et glass vann mellom kjøttbollelaginga, så blir det ikke så klissete:) La kjøttbollene trekke ca 5 minutter, bland i fløte. Bryt opp brokkoli i buketter, ha dette i suppa et par minutter før servering. Bland i sjampinjong. Velbekomme, godt mottatt hos barna!