Meny uke 10
Plutselig ble det liksom litt høst. Derfor innslag av et par supper på ukesmenyen. Har truffet flere i det siste som bruker ukesmenyene på bloggen aktivt. Da blir jeg glad:) Tenker vi kjører en ukesmeny denne uka, vi og! Handleliste nederst.
Mandag
Buktalaks med salat og smørdampede dillpoteter
Tirsdag
Kjøttbollesuppe, litt tomatbasert
Onsdag
Indisk gryte
Torsdag
Norsk fiskesuppe
Fredag
Meatza
Handleliste for uka, middag
Ca 800 gram laksefilet
500 g fiskefilet til suppe (eks laks/ torsk)
7 store kyllingfileter, evt 200 g filet til meatza og 5 kyllinglår-/ bryst til indisk gryte
3 pakker karbonadedeig (1,2 kg)
Gjerne ca 20 reker
3,5 stk løk
4 fedd hvitløk
1 liten purre
2 gulrøtter
1 snackpaprika, rød, eller vanlig grønn paprika
1/3 rød chili
2 cm fersk ingefær
2 avokado
14 sjampinjonger
1 pose Vestfoldsalat (evt ca 1/2 hode Isbergsalat)
1 boks cherrytomater (ca 16 stk)
2 tomater
1/2 pose frisk spinat
3 bokser hermetiske tomater, ca 400 gram
1/2 brokkoli
1 lime
1 liter fiskekraft eller fiskebuljong
2 liter kyllingbuljong (enten egenlaget, ferdigkjøpt, eller 2 l vann med 4 kyllingbuljongterninger)
Teryakisaus (står ofte ved soyasausen i butikken)
1 boks kokosmelk
2 ts karri
1 ts cayennepepper
2 ts cumin
salt og pepper
Provencekrydder
oregano, gjerne fersk
4 ss frisk koriander
1 ss gressløk
frisk eller tørket dill
Ca 2-4 ts Dijonsennep
4 ss yoghurt naturell
Ca 250 gram Jarsbergost eller annen hvitost
Smør til steking
en skvett fløte, ca 1/2 dl
2 dl melk
2 bokser rømme
Ris til 4 pers
Poteter for 4 pers
100 g cashewnøtter, usaltede
Ekstra virgin olivenolje
1 glass fetaost med olje
3 egg
4 ss hvetemel