1

Torsk i ovn

En rett med mange herlige smaker. Vi er tilhengere av å lage enkel og grei mat fra bunnen av, for å slippe unna tilsetningsstoffer. I denne retten brukte vi imidlertid ferdigsaus (Lofoten fiskesaus). Hvis en ønsker kan en lage hvit saus selv, og tilsette krydder etter ønske i denne. Blir også veldig godt:)

Til 4 personer trenger man:
800 g torskefilet uten skinn/ 1 liten purre/ 2 gulrøtter/ 2 selleristenger/ 1 pk fiskesaus, eks Lofoten fiskesaus, evt hjemmelaget hvit saus/ 12 cherrytomater/ 100 g revet Jarlsbergost/ timian/ salt og pepper/ poteter til 4 personer.

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader C. Sett på kok poteter eller ris, alt etter hva du ønsker som tilbehør. Lag fiskesausen etter oppskrift på pakken, evt lag hvit saus selv. Kutt opp purre i ringer, gulrøtter i tynne staver, selleri i små biter. Finhakk timian. Kok opp ca. 5 dl vann og forvell grønnsakene to minutter i det kokende vannet. Hell av vannet og legg grønnsakene over i en smurt ildfast form. Skjær torsken i serveringsstykker. Legg fisken over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.

Hell over fiskesaus. Strø over osten. Putt på cherrytomater. Bak retten i stekeovnen i ca. 15 minutter. Server med brun ris eller poteter. Velbekomme:)


Oppskrift fra www.godfisk.no