Blodsukkervennlig ukesmeny 5
Endelig tida til et lite innlegg. Rigge seg til med en kopp te, valgsending og data. Og så: Vår tur å bake kake til foreldrekaffen i morgen! Standard…Men nå, nå er tekoppen på plass, hurra! Under kommer et forslag til blodsukkervennlig ukesmeny. Mat av denne typen hjelper oss å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen. Dette betyr for mange både mer stabilt humør og mindre søtsug, noe som slett ikke er å forakte. Handleliste nederst, håper det smaker:)
Mandag
Brokkolisalat, kyllinglår og rømmedressing
Tirsdag
Stekt torsk med bacon og brokkolipurè
Onsdag
Kjøttbollesuppe, litt tomatbasert
Torsdag
Teryakilaks og Buktasalat
Fredag
Meatza
Handleliste for uka, middager:
Ca 800 gram laksefilet, med eller uten skinn
3 pekker karbonadedeig
Kyllinglår: Rett og slett en pose ferdiggrillede kyllinglår (2-3 per person sånn ca.)
Ca 800 gram torskefilet
1 stykke bacon, ca 150 gram
200 gram kyllingfilet
2 liter kyllingbuljong (enten egenlaget, ferdigkjøpt, eller 2 l vann med 4 kyllingbuljongterninger)
Teryakisaus (står ofte ved soyasausen i butikken)
3 egg
3,5 brokkoli
100 gram reddik
2 vårløk
1/2 agurk
3 bokser perletomat eller cherrytomat (ferske)
4 fedd hvitløk
1 pose Vestfoldsalat (evt ca 1/2 hode Isbergsalat)
1/2 pose frisk spinat
1 snackpaprika eller vanlig paprika
2 tomater
2 avokado
14 store sjampinjong
1/2 løk
1/3 rød chili
1 sitron
1 lime
2 boks hermetiske tomater, ca 400 gram
Ca 250 gram Jarsbergost eller annen hvitost
2 bokser rømme
4 ss majones
1 glass fetaost med olje
ca 1 dl fløte
Ca 2-4 ts Dijonsennep
Extra Virgin olivenolje (ca 3 dl)
et par dråper hvitvinseddik
salt og pepper
tørket gressløk
Provencekrydder
oregano, gjerne frisk
frisk eller tørket dill
1 pk smør