Thailandsk fiskesuppe
Fiskesuppe er godt. Thaimat er godt. Fiskesuppe med litt “thaivri” er godt. Nå er det fredagskveld og Gullrekka, og ingen fiskesuppe i mils omkrets. Denne suppa ble imidlertid laget tidligere i høst, oppskrifta lå lagret på maskinen, så her er den:)
Du trenger til 4 personer:
800 gram laksefilet (eller annen fisk, du velger selv)/ 1 boks kokosmelk/ 2 paprika, gjerne grønn og rød/ 1 vårløk/ 1 chili/ 1 lime/ “Fish sauce”, fiskesaus, 0,5- 1 dl/ 2 fiskebuljonterninger og 1 liter vann, evt ferdig fiskebuljong/ frisk koriander
Fremgangsmåte:
Kok opp vann, løs buljongterninger i vannet. Ha 0,5 dl fiskesaus i buljongen. Riv skall fra lime på rivjern, bland skallet i suppa, skvis juice fra limen i. Kutt paprika i staver, vårløk i ringer, finhakk chili. Bland kokosmelk og chili i buljongen. Kutt fisk i terninger. Tilsett fisken, la den trekke rundt 5 minutter, tilsett så paprika. La fisken trekke i rundt 5 minutter til. Hakk koriander. Bland vårløk og koriander i suppa rett før servering. Smak evt til med litt mer fiskesaus om du ønsker. Velbekomme!