1

Karbonadedeiggryte med sellerirotstaver

Frisk start på uka her i huset med ikke mindre enn to barn med omgangssyke…ugh…

….Opprigging av midlertidig hjemmekontor og “hjemmejournaler”. Under slike forhold trenger man enkle middager. Under et eksempel på en slik:

Du trenger til 4 personer:
400 g karbonadedeig/ 2 ss olje/ 1/2 kål/ 1 ts salt/ 1/4 ts pepper/ 1 ts paprikapulver/ 1 ts soyasaus/ 1 1/2 dl vann/ 1 ss rømme/ salat til 4, eks Isberg eller Vestfold/ 1/2 paprika/ 1/2 agurk/ ca 1/2 glass fetaost i olje/ Sellerirot, 2 stk (hele)/ rapsolje/ litt til salt til sellerirota, gjerne med litt smak

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Skrell sellerirot, skjær i staver (ca 1 cm, de krymper litt). Ha rapsolje på et stekebrett, strø sellerirotstaver over. Vend dem litt i olje, stekes i 25- 30 minutter. Rør litt rundt innimellom, da blir de stekt jevnt/ brenner seg ikke. Salt på til sist.

Brun kjøttdeigen i oljen. Rør hele tiden så den smuldrer seg. Strimle kål, tilsett i kjøttdeigen og brun den lett. Rør inn salt, pepper, paprikapulver, soyasaus og vann og la retten småsurre under lokk i 15 minutter. Rør inn rømmen rett før servering. Mens gryta koker lager du salat: Skyll alt, riv opp salaten. Kutt paprika og agurk, bland i. Hell til sist over fetaost med litt olje.

Velbekomme og god helg:)