1

Stekt blomkål, “blomkålris”, med pinjekjerner og parmesan

Starter 2012 med litt tilbehør som kan være greit å variere med til middag. Det kan være fint å bruke grønnsakspureér, ulike salater, og som her, stekt blomkål som variasjon eller alternativ til ris, poteter og kokte grønnsaker. Vanlig hvit ris har lite næringsinnhold, grønnsaker er derimot proppet med næring. Fremgangsmåten er superrask- og enkel.

Du trenger til 4 personer:
1 blomkålhode/ 4 ss pinjekjerner/ Extra virgin olivenolje til steking/ 1 ts salt/ 1 ts sort eller hvit pepper/ Parmesan (om du vil).

Fremgangsmåte:
Tørrstek pinjekjerner lett i stekepanne mens du river blomkål på rivjerne (grovt).

Pinjekjernene skal varmes til de får litt farge, pass på at de ikke blir brent. Ta pinjekjernene av plata. Ha litt olivenolje i stekepanna på middels varme. Ha videre blomkålen i panna, varm denne. Når blomkålen er varm har du i pinjekjernene.

Smak til med salt og pepper.

Riv gjerne over litt parmesan ved servering, om du ønsker det. Kjempegodt!