Brokkolipurè med appelsin, valnøtter og parmesan
Enda litt tilbehør. Gjør seg til fisk- og kjøttretter, også godt til kylling. Vi har brukt brokkolipurè som tilbehør en stund, fordi det smaker godt, og brokkoli inneholder mange gode greier. En venninne var hos en venninne og spiste brokkolipurè med appelsin, hakkede valnøtter og parmesan. Noe av det som er så fint med gode oppskrifter, er at de sprer seg, i samtaler eller på nettet. Nå er oppskrifta her.
Du trenger til 4 personer:
2 brokkoli/ 2 ss smør/ Litt melk eller fløte om du vil/ ca 1 appelsin/ 10-15 valnøtter/ parmesan/ salt og pepper/ stavmikser
Fremgangsmåte:
Kok opp vann med litt salt i. Bryt eller skjær av brokkolitoppene, ha disse i det kokende vannet. Brokkolien skal koke ca 4- 5 minutter, den må være så mør at den kan moses. Mens brokkolien koker skreller du appelsin, og skjærer den i små biter. Hakk valnøtter. Når brokkolien har kokt ferdig, heller du av vannet, tilsetter smør, og moser med stavmikser. Om du ønsker kan du ha i litt melk eller fløte, gir litt rundere/mildere smak. Smak til med salt og pepper. Ha over i ei serveringsskal, ha over valnøtter og appelsin. Riv parmesan over, så mye du ønsker.
Som nevnt godt til flere ting. Det er bare å velge og vrake. Kanskje til torskerett med ost, eller torsk med reker i saus? Stekt torsk med bacon og brokkolipurè kan testes, det kan også pepperkylling med paprikasaus. Kanskje til ovnsstekt laks? Eller, enkelt og greit som tilbehør til fiskekaker. Listen kan fint fortsettes:)