Fiskegryte
Loins…den aller aller beste delen av fisken (den tykkeste delen, lengst bort fra bakenden, tror jeg- herregud-jeg-burde-vite-dette-er-jo-fra-Båtsfjord..). I alle fall; Skinn og benfri, nedfroset i single herlige biter. Ei eske torsk, ei eske hyse tok snille Børre fra Båtsfjord med til oss, de ligger trygt forvart i frysern (og jeg har glemt å betale pappa for det, kom jeg på nå..).
Brukte hysefilet til ei fyldig fiskegryte. Til gryta; Blomkålris.
Du trenger til 4 personer:
800 g fisk, vi brukte hyse, en kan bruke torsk, laks eller annet/ 1 boks Philadelphiaost/ 3 dl fløte/ 1 brokkoli/ 1 rød paprika/ 1/2 purre/ 2 fedd hvitløk/ salt og pepper/ ca 1/2 sitron/ 1 blomkål/ 1/2 boks pinjekjerner/ smør
Fremgangsmåte:
Start med gryta. Hakk opp paprika, purre, hvitløk, stek dette lett i smør i ei panne. Hell over fløte, kremost, litt salt og pepper, skvis i litt sitronsaft. Rør smmen. Del fisken opp i biter, ha i gryta. Gryta skal trekke i ca 10 minutter, til fisken er hvit gjennom. Del brokkoli opp i buketter, ha i gryta 3-4 minutter før servering. Mens gryta trekker gjøres blomkålrisen klar: Rasp blomkål på den grove delen av rivjernet (pass fingrene!!).
Varm ei tørr stekepanne, rist pinjekjerner lett i denne. Legg til sides. Stek blomkålen lett i litt smør i panna, bland i pinjekjernene før servering. Smak til med litt salt. Værsågodogspiiiis!