Torsk med reker i saus
3 dager med kurs i Oslo forrige uke. Faglig påfyll, treffe venner, spise indisk, thailandsk og sushi. Det er luksus, det:)
Nå er ei fin helg her hjemme over. Middag i dag ble torsk, med en saus som var en søndag verdig. Sjekk smørinnholdet…Veldig godt, det kan jeg love.
Du trenger til 4 personer:
Ca 800 gram torskefilet, gjerne fersk om du har. Vi brukte frosen loins, fungerte kjempebra/ Ca 300 gram reker/ 1 dl salt/ 1 l vann/ 5 stk plommetomat (vi brukte 1 boks perletomat)/ 5 store sjalottløk/ 2 ss gresslk/ 150 gram smør/ 2 ss soyasaus/ 2 brokkoli/ salt og pepper
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader. Rensk reker. Skjær torsken i serveringsstykker. Rør ut salt i kaldt vann til alt er oppløst. Hell det over torsken og la den trekke i ca. 8 minutter, skyll så saltlaken av torsken. Legg torskestykkene på et smurt stekebrett, stek fisken i ca 10- 12 minutter, når ferdig skal den lett deles opp når du rører ved den med en gaffel, evt ser du at den er hvit gjennom. Lag saus og brokkolipurè mens du venter på fisken. Saus: Del plommetomatene, ta ut kjernen. Skjær tomater i terninger, grovhakk sjalottløk og finhakk gressløk. Smelt smør, tilsett soyasaus, tomat, sjalottløk, gressløk og reker. Brokkolipurè lages ved å kutte brokkolitoppene av stilken, koke de i lettsaltet vann til de er møre (få minutter). Moses sammen med litt smør og pepper med stavmikser.
Hell sausen over fisken og server:) Ha ei fin uke!