1

Kyllingwok med sursøt saus

Med hint fra mer eksotiske himmelstrøk…sursøt saus er ikke vanskelig å lage selv, og blir skikkelig godt! En kan lage retten i en wok, men vanlig stekepanne går også fint. Husk god varme/ wok litt og litt om gangen slik at varmen opprettholdes. Til 2 store og 2 små trenger du:

Du trenger til 4 personer:
4 stk kyllingfilleter/ 1/2 broccoli/ 2 stk gulrøtter/ 1 stor rød paprika/ 1 grønn paprika/ 1 boks babymais/ 1 løk/ 1/2 purre/ 100 g cashewnøtter (uten salt)/ naturris eller annen ris.
Sursøt saus:
3 ss soyasaus/ 1 dl ananasjuice (press selv eller kjøp ferdig)/ 1 dl utblandet hønsebuljong, kjøp ferdig eller bland av buljongterning/ ca 2 ss tomatpuré/ 1 ss vineddik (viktig at ikke sløyfes)/ 1 ss sukker/ ca 1,5 ts maisenna mel.

Fremgangsmåte:
Gjør klar sausen først. Bland ingrediensene til sausen sammen, la stå til du er klar med resten. Sett ris på koking.

Skjær opp grønnsakene og legg dem klar til woking: Gulrøttene kuttes i staver, løken skjæres i små båter. Purren kuttes i tynne ringer, mens babymaisen kuttes i to eller tre biter.

Kyllingen skjæres i tynne skiver. For å få tynne tynne skiver kan du bruke frosen kylling som får tine ca 15 min i romtemperatur. Blir lett å kutte opp i tykkelsen en ønsker. Kyllingen stekes i wok. Husk høy temperatur, stek kun litt om gangen. Da blir den god og saftig. Legges til side.
Fortsett woking av grønnsaker. Grønnsakene trenger ulik steketid for å bli møre, start derfor i denne rekkefølgen: Først gulrot og brokkoli, la disse steke under stadig omrøring noen minutter før du tilsetter paprika. Gi det ytterligere et par minutter før babymaisen, purren og halvparten av cashewnøttene tilføres.

Når dette har fått varmet seg litt, tilsettes kyllingen og sausen slås over. Gi det hele et oppkok.
Resten av cashewnøttene drysses over. Nyt!