1

Alt-i-ett-kylling. I ovnen.

NB! Denne tar rundt 30- 45 minutter å lage. Bonus: Kort forberedelse, og så klarer den seg fint i ovnen på egenhånd! Du kan ha poteter, salat, mos eller ris til om du vil, vi spiste den rett og slett sånn som dette:)

Du trenger til 4 personer:
8 kyllinglår (eller flere, bestem selv)/ 8 middels store tomater/ 8 sjalottløk eller 1 vanlig løk/ 1 squash/ 16 sjampinjonger/ 1 ts tørket rosmarin/ Extra virgin olivenolje/ litt smør/ 6 fedd hvitløk. Marinade: 6 ss olivenolje/ 3 ss soyasaus/ 2 fedd hvitløk/ salt og pepper.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose, ha kyllinglårene oppi (har du mulighet, lar du kyllingen “virke” i marinaden lengre). Vend godt inn. Kutt opp grønnsaker: Del tomater i to, kutt løk i båter, del soppen i to. Skjær squash i 1,5 cm skiver. Brun kyllingen i litt smør i ei panne, legg den over i ei oljet ildfast form. Ha over stekesjy/ evt resten av marinaden. Strø over rosmarin. Putt grønnsaker innimellom, der det er plass. Stapp også hele fedd med hvitløk rundt omkring. Sett i ovnen, la stå rundt 30 minutter til lårene er gjennomstekt (sjekk inntil beinet før du serverer retten). Sånn, værsågodogspis:)