1

Lammekoteletter med ostergratinert brokkoli og tomat. Og soppsaus.

Mens jeg har mulighet minner jeg om “Send meg din middagsoppskrift”. Jeg har fått inn noen flotte bidrag, ønsker meg enda flere:) Alle som sender inn er med i trekning om pulsvarmere og klut (valgfri farge).

Men nåh…lammekoteletter….

Du trenger til 3 personer:
10- 12 lammekoteletter/ 2 brokkoli/ 1 boks cherrytomater/ 100 gram hvitost/ 1 fedd hvitløk/ Extra virgin olivenolje/ salt og pepper/ 300 gram sjampinjong/ 2 dl matfløte/ 2 dl Creme Fraiche/ 2 ss grønnsakskraft eller buljong/ Litt persille/ smør til steking.

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 250 grader. Sett vann til brokkolibuketter på kok i en kasserolle. Ha i litt salt. Tørk kotelettene med kjøkkenpapir. Ha smør i stekepanne, litt over middels varme. Stek kotelettene til de får fin stekeskorpe begge sider. Ha på salt og pepper. La så surre på svak varme under lokk. Mens kotelettene steker gjøres resten klart. Skjær av brokkolitopper, ha disse i kokende varm til de er såvidt møre. Hell av kokevann, fordel brokkoli i ildfast form som er penslet med olivenolje. Skjær tomater i to, legg oppå brokkolibiter.

Start med soppsaus: Skjær sopp i skiver, fres i litt smør i panne.

Hell over fløte, Creme Fraiche og kraft/ buljong. Tilsett ca 1 ts salt og 1 ts pepper samt hakket persille. Sausen skal småkoke i 10 minutter på svak varme.

Riv ost, ha over brokkoli og tomat i den ildfaste forma. Gratiner brokkoli i stekeovnen, 250 grader i 8- 10 minutter. Klart:)