Spinatsalat med kylling, honning- og chiliglaserte gulrøtter
I dag en salat som passer perfekt som tilbehør til kylling eller svin. Eller, gjør som her, bland kjøttet i for en hel middagssalat. God som middag, god som lunsj, supergod å ha med i matpakken.
Du trenger til 4 personer:
650 gram kyllingfilet/ 150 gram spinat (3/4 stor pose)/ 200 gram tomater (3 store, evt 12- 15 cherrytomater)/ 800 gram gulrot (Ca 9 stk)/ 2 ss honning/ 1 dl olivenolje/ 1 rød chili/ 1/2 lime/ salt og pepper/ parmesan/ litt smør til steking
Fremgangsmåte:
Start med chiliglaserte gulrøtter: Skrell gulrøtter, skjær i skrå staver. Fres disse i olje på lav varme til de er knapt møre. Ha på honning. Skjær chili i tynne ringer, ta bort alle frøene (og husk for guds skyld ikke å klø deg i øyet..). Ha chili sammen med gulrøttene, bland godt. Smak til med salt og saft fra ca 1/2 lime. Avkjøl til romtemperatur. Skjær kyllingfilet i strimler, stek i litt smør/ olje i panne. Krydre med salt og pepper. Mens kyllingen steker skyller du spinat (gjerne i salatslynge). Rist den fri for vann (i slynge eller kjøkkenhåndkle), ha i en stor salatbolle. Skjær tomat i biter, parmesan i fine skiver. Bland alt sammen, bruk glaseringen til gulrøttene til dressing.
Ta resten med til lunsj dagen etter. Hvis det er noe igjen da…