Basilikumkylling
Du trenger til 4 personer:
Kyllingfileter til 4 personer/ 1 potte basilikum/ 1 ss olje/ salt, pepper/ 8-12 cherrytomater/ 2 dl matyoghurt/ 1-2 fedd hvitløk/ Salatblader til 4 stk, eks Issalat eller Vestfoldsalat/ 1/2 agurk/ Cherrytomater/ 1/2 snackpaprika eller vanlig paprika/ 1 spisemoden avokado.
Fremgangsmåte:
Skjær dype lommer på langs av kyllingfiletene. Fyll dem med halvparten av basilikumbladene.
Stek kyllingfiletene i olje, ca. 12 min. per side. Kontroller at kyllingen er gjennomstekt, dvs. at kjøttsaften er klar uten innslag av rosa. Vil du være helt sikker på at kyllingen er gjennomstekt kan du bruke termometer. Ifølge Andreas Viestad er kyllingen ferdig når den har en kjernetemperatur på 65 grader. Krydre kyllingen med salt og pepper. Skyll cherrytomatene. La dem steke ved siden av kyllingen noen minutter i stekepannen.
Mens kyllingen steker lager du salat og basilikumdressing. Bland resten av basilikumen med litt av yoghurten. Bland inn resten av yoghurten og smak til med resten av saltet, pepper og presset hvitløk.
Lag grønn salat av salatblader, agurk, paprika, cherrytomater og avokado. Klart til å nytes:) Kylling kan klargjøres med basilikum kvelden i forveien hvis en ønsker, da får man mer smak av basilikum.
Fra mineoppskrifter.no. Endret noe.