Brits gloheite kyllingsuppe
Denne suppa var helt nydelig, ser også for meg at den blir knakende god med kyllingfilet, skal prøves en gang. Da jeg hadde oppi hele den røde chilien var jeg litt spent hva ungene ville si når de benket seg til bords. De elsket suppa, hørte ikke engang en kommentar om de små purrebitene som lå og fløt:)
Du trenger til 4- 5 personer:
800 gram kyllingkjøttdeig/ 2 ss smør/ 4 ss revet ingefær/ 1 rødløk/ 1 rød chili/ 1 kinesisk hvitløk (vi hadde 3 fedd “vanlig”)/ 1 liter kyllingkraft (“fond”, hjemmekokt eller 2 terninger hønsebuljong i varmt vann)/ 4 dl kokosmelk/ 2-4 ss rød curry paste/ 2 gulrøtter/ 1 purre/ salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kyllingkjøttdeig stekes, ha til siden i en bolle. Finhakk chili (ikke frø med!), hvitløk og løk. Riv ingefær på rivjern. Chili, hvitløk, løk og ingefær surres i smør. Bland i kyllingkraft, kokosmelk og curry paste, rør rundt. Tilsett kjøttdeig, kok i 3 minutter. Skjær gulrøtter i staver eller biter, finhakk purre. Skjær opp 1 brokkoli i små buketter (vi hadde ikke dette, smakte fortreffelig også uten). Bland dette i suppa, la koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper til sist. Vil du ha den enda sterkere tilsetter du mer curry paste. Denne blir en favoritt hos oss også, Brit!