1

Meny uke 11

Snart er det tid for skreimølje her nord, det bringer også med seg lovnader om lysere dager. Det må være lov å si at man gleder seg til nettopp det:) Her forslag til ukesmeny, kanskje for neste uke? Nederst på siden finner du handleliste, skriv ut og ta med i butikken om du vil.

Mandag
Blomkålsalat og ovnsstekt laks

Tirsdag
Minestronesuppe med kyllingpølser

Onsdag
Stekt sei med kremet paprika- og purresaus

Torsdag
Brits gloheite kyllingsuppe

Fredag
Fredagspizza

 

Handleliste for uka, middager:
800 gram laksefilet
Kyllingpølser, evt annet kjøtt (Chorizo for mer kraftig smak). Til minestronesuppe.
800 gram seifilet
800 gram kyllingkjøttdeig
150 g fetaost
Ca 240 gram Jarlsbergost eller annen ost, til pizza.
1,5 boks Creme fraiche
1 boks rømme
4 ss majones
1 blomkål
1 bunt asparges
2,5 røde paprika
5 gulrøtter
1,5-2 purreløk
1 rødløk
2 vanlige løk
1 sjalottløk
1 kinesisk hvitløk (evt ca 3 fedd “vanlig hvitløk”)
7 fedd hvitløk
1/2 squash
1/2 sitron
2 stk minihjertesalat
poteter til 4 personer
4 ss revet ingefær, ca 1/2 “finger”
1 rød chili
4 dl kokosmelk
4 kjøttbuljongterninger eller 2 l ferdig kraft
1- 1,5 fiskebuljongterning
1 liter kyllingkraft (“fond”, hjemmekokt eller 2 terninger hønsebuljong i varmt vann)
1 lite glass tomatpure
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 boks hermetisk kylling
2-4 ss rød curry paste
Extra virgin olivenolje, ca 3 dl
Et par dråper hvitvinseddik
2 ss timian, fersk
oregano (frisk hakket eller tørket (fra glass))
basilikum (helst fersk, tørket går også bra)
Tørket gressløk
Ca 3 ss dill
1 ss rosepepper
Salt, pepper
Smør til steking
1 håndfull spaghetti
4,5 dl fint speltmel eller grovere mel eller hvetemel. Til pizzabunn
1/2 pk tørrgjær