1

Spaghetti Bolognese

Spør barna hva de vil ha til middag, og svaret kommer kjapt: Spaghetti! Her kommer oppskrifta på klassisk Bolognese.

Du trenger til 4 sultne personer:
400 g karbonadedeig/ 1 løk/ 2 gulrøtter/ 2 selleristilker/ 4 ss tomatpuré/ 1 boks hermetiske tomater (400 g)/ 2 dl buljong/ 1 dl hvitvin (kan sløyfes)/ 4-5 ss god olivenolje/ smør/ salt, pepper/ basilikum og timian om du har/ 400 g spaghetti/ 1 skikkelig stykke parmesan

Fremgangsmåte:
Stek karbonadedeig i litt olje/ smør. Del den i fine små biter med ei tresleiv. Mens karbonadedeig stekes skrelles gulrøtter og løk, selleristilker vaskes. Kutt alt i små terninger. Ha i  løk, gulrøtter og selleri, fres til det er blankt. Tilsett tomatpuré, fres litt. Ha oppi bokstomat og kraft, hvitvin om du ønsker. Kok opp. La sausen småkoke på svak varme. Den må i  allefall koke 15- 20 minutter, men det skader ikke om den står 1 time. Smak til med salt og pepper, basilikum og timian. Spaghetti kokes etter anvisning på pakken, serveres med kjøttsausen. Riv godt med parmesan over. I tillegg er det kjempegodt med litt god olivenolje og pepper på;) Velbekomme!

Fra “Basic. Ganske enkel god mat (Sabine Sälzer/ Sebastian Dickhaut)/
Familiekokeboka (Tom Victor Gausdal/ Ole Martin Alfsen) . Endret noe.