1

Ingrids fiskepanne

Fiskepanna er kjempegod, takk skal du ha Ingrid!

Du trenger til 4 personer:
Ca 800- 1000 gram fiskefilet av torsk eller hyse (vi brukte loins av hyse)/ 1 løk/ 1/2 sitron/ paprikapulver eller sitronpepper/ Matfløte, ca 1/2- 1 pakke/ evt 4 skjeer Creme Fraiche/ Evt 1-2 gulrøtter/ 1/2 purre/ litt smør til steking av løk/ salt/ poteter til 4 personer, evt blomkålris eller stekte sellerirotstaver til.

Fremgangsmåte:
Hakk løken, blankes i smør på steikepanna. Legg loins av hyse eller annen ønsket fisk oppå løken. Dynkes med saft fra ca. 1/2 sitron. Salte fisken, og/eller krydre den lett med f.eks. sitronpepper eller paprikapulver. Vi brukte paprikapulver som ble veldig bra. Hell matfløte i panna, fra en kant slik at ikke krydderet renner av fisken. Legg på lokk og la dette putre i et par-tre minutter. Om du ønsker kokt gulrot i fiskepanna skreller du 1- 2 gulrøtter, kutter de opp og koker de et par minutter i lettsaltet vann (vi droppet gulrot, savnet det egentlig ikke). Skjær purre i tynne ringer, strø over fisken. Legg lokket på igjen, la stå til fisken er ferdig, det går veldig fort. Før servering kan du strø over kokt gulrot i skiver om du ønsker mer farge på retten. I luksusvarianten har du oppi noen skjeer Creme fraiche etter du har hatt i fløten.

Ha kokte poteter til, alternativt blomkålris eller stekte sellerirotstaver.