50% “Fredagspizza”/50% Pizza med Creme Fraiche og spekeskinke
Telefonsamtale i butikken forrige fredag kl 1615: Jeg: “Du, den pizzaen med Creme Fraiche…”. Venninne: “Ja?” Jeg: “Hva var det som var på den igjen?” Venninne: “Har ikke vi hatt denne samtalen før?”
Jo, det stemmer. Vi har hatt samtalen før. Vi har laget pizzaen før, den kommer nå til å bli laget flere ganger fordi den er så god. Det er en “annerledespizza” uten ordinær tomatsaus, men med Creme Fraiche på bunnen. Med en gunstig kombinasjon av salt og friske tomater og smakfull ruccola til blir det garantert suksess:)
Vi lagde halve pizzaen som “Fredagspizza”, bare uten paprika. “Fredaspizza” vet vi nemlig går rett hjem hos ungene. Gå dit for oppskrift på bunn og tomatsaus, evt rømmedressing om du ønsker det (heeelt nederst på siden). Husk å halvere mengden saus samt skinke/paprika da det er til halve pizzaen.
Til den resterende halve pizza trenger du:
1/2 boks Creme Fraiche/ spekeskinke, vi brukte kalkunskinke/ Ca 2 ss kapers/ ca 7 cherrytomater/ litt ruccolasalat/ Ca 120 gram ost
Fremgangsmåte:
Lag bunn og tomatsaus etter fremgangsmåten her. Når deigen er ferdig hevet på stekeplate har du på tomatsaus og ønsket garnityr på halve pizzaen som beskrevet i oppskriften. På den andre halvdelen smører du først over Creme Fraiche. Videre har du på raspet ost. Kutt spekeskinke i strimler, ha på. Ha over kapers, stek i ovnen på 220 grader i ca 12 minutter. Kutt cherrytomater i to. Når pizzaen er stekt ferdig har du over tomater og ruccolasalat.
Kanskje en ny favoritt? I allefall her i huset. Og nå er også oppskrifta notert så det ikke blir nødvendig med flere telefonsamtaler i frykt for å glemme en essensiell ingrediens (hvor vanskelig kan det være, tenker du nok nå:))