1

Runes kyllingrett

Fantastisk bra med matretter der man først bruner kjøttet litt, for så å la retten “lage seg selv” i ovnen. Denne passer flott til hverdags med sine enkle ingredienser. I helga kan kyllingen kose seg i ovnen mens man selv fyrer opp i ovnen/peisen og venter med noe godt i glasset. Perfekt!

Du trenger til 4 personer:
4- 6 kyllinglår/ 6 poteter eller 2 søtpoteter/ 4 gulrøtter/ 1 løk/ 1/2 broccoli/ 1 boks tomater/ 1 boks med vann (boksen til tomatene)/ 1 – 2 tomater/ 1- 2 hvitløksbåter/ Krydder: Kyllingkrydder, paprikakrydder, gurkemeie, litt salt, litt sitronpepper/ litt smør/ salat: Blanding av grønn salat, eks hjertesalat, ruccola, spinat/ litt olivenolje

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Brun kyllingen på begge sider i litt smør. Krydre kyllingen med ønsket smak. Vi brukte litt salt, kyllingkrydder og gurkemeie. Del poteter og gulrøtter i biter, løk i skriver eller båter. Bryt brokkolitopper av brokkolien. Mos en boks tomater med stavmikser eller gaffel. Del tomater i båter. Ha tomatblanding i ildfast form, fyll boksen til tomatene med vann og slå i. Legg i grønnsaker, legg ferdig krydret kylling på toppen. Stekes i 30 minutter, sjekk at kyllingen er gjennomstekt. Hvis store kyllinglår kan det hende du må gi 5-10 minutter ekstra steketid. Lag en enkel grønn salat til om du vil: Skyll og tørk grønn salat, riv opp og avslutt med olivenolje og saltflak på toppen.

Ragnhild sendte meg oppskrifta. Hun kommer også med følgende tips:
Dersom man plutselig bare blir 2 til middag på denne kan man mose alle restene relativt grovt, og dele kyllingen i biter. Ha i litt veske (kyllingbuljong eller vann), og vips har man en god suppe. Gode greier, Ragnhild;)