Meny uke 12
Nederst på sida “utskriftsknapp” for å ta med handlelista i butikken.
NB! Hvis burgerne fredag skal gå raskt å lage, er det greit å ha laget opp hamburgerbrød i forveien. Kan fint fryses og så tines i ovnen når man trenger dem. Lykke til.
Mandag
Stekt torsk med bacon og brokkolipurè
Tirsdag
Runes kyllingrett
Onsdag
Ingrids fiskepanne med potet eller blomkålris
Torsdag
Verdens beste tomatsuppe
Fredag
Cheeseburger med sopp/- chilidressing
Handleliste for uka, kun middag:
Ca 800 gram torskefilet
Ca 800- 1000 gram fiskefilet av torsk eller hyse (til Ingrids fiskepanne)
4- 6 kyllinglår
400 gram- 1/2 kg karbonadedeig
1 stykke bacon, ca 150 gram
3 egg
Matfløte, ca 1,5 pakke
4 skjeer Creme Fraiche
Rømme eller Creme Fraiche til sopp-/chilidressing
Smør
Parmesan
Ost til cheeseburger
Tilbehør til cheeseburger etter egen smak, eks Isbergssalat, agurk, paprika, tomat:)
ca 20 cherrytomater
1 – 2 vanlige tomater
1/2 rød paprika
Hjertesalat
Spinat
1 chili
6 poteter eller 2 søtpoteter (Til Runes kyllingrett)
Poteter til 4 personer (hvis en velger potet til Ingrids fiskepanne)
Hvis blomkålris til Ingrids fiskepanne: 1 blomkålhode, 4 ss pinjekjerner
8 gulrøtter
5 løk
2,5 broccoli
6 hvitløksfedd
1/2 sitron
1/2 purre
1/2 rødløk
3 stersopp eller annen sopp
4 bokser hakkede tomater 400 gram
1 ts Dijon sennep
Extra virgin olivenolje
Krydder: Kyllingkrydder, paprikakrydder, gurkemeie, salt, pepper, sitronpepper
Frisk basilikum og oregano (evt tørket)
Sesamfrø
7 dl buljong (kjøtt eller kylling). Ferdig “fond”, evt buljongterninger
4 dråper Tabasco/ 4 dråper Worchestershiresaus (til hamburger, kan sløyfes)
Tilbehør til tomatsuppe: Makaroni, ekstra egg, parmesan
Hvis hjemmelagde hamburgerbrød:
1/2 pakke tørrgjær/300 gram mel. Evt ferdige hamburgerbrød (meeen hjemmelagde er myyye bedre)