2 frokostblandinger
Noe av det geniale med frokostblandinger er at man kan blande i akkurat det man ønsker, alt etter smak og behag. Greit er det også at det er så enkelt å lage! I huset her foretrekker vi voksne en blanding av frø og nøtter. Ungene synes ofte det “blir litt for frøete”, og foretrekker en blanding med havregryn, nøtter og litt tørket frukt.
Frokostblanding (eller kveldsblanding for den del) er kjempegodt å blande i Tyrkisk yoghurt/Yoghurt naturell sammen med friske eller frosne bær, eventuelt i smoothie, eller…..en blanding av yoghurt og smoothie, se bilder lengre ned. Godt!
Frokostblanding “Frø og nøtter”
Du trenger til et lite Norgesglass:
2 dl sesamfrø/ 2 dl solsikkefrø/ 2 dl linfrø/ 2 dl gresskarkjerner. Prøv deg frem med gresskarkjerner. Noen syns det gir litt “besk” smak. Jeg liker det godt, jeg:) Men da er du advart/ 2 dl mandler/ 2 dl valnøtter/ litt gojibær og kakaonibs (helsekost og velassorterte matbutikker), evt tørkede bær av eget ønske.
Fremgangsmåte:
Sett ovene på 150 grader. Bland sammen alle frøene/kjernene i ei tørr langpanne Hakk mandler og valnøtter, bland i. La den varmes i ovnen i ca 20 minutter, rør rundt et par ganger. Om du ønsker litt ekstra “nøttesmak” på mandlene kan du skru opp temperaturen til 180 grader mot slutten av steketiden. Pass på at det ikke brennes. Avkjøl blandingen, ha i litt gojibær, kakaonibs eller tørkede bær om du vil. Oppbevares på glass eller boks med tett lokk.
Alternativer til servering:
Med yoghurt naturell og bringebær:
Blanding yoghurt naturell og jordbærsmoothie:
Med smoothie:
Frokostblanding “Kids version” (havregryn, mandler og tørket frukt)
Du trenger til et stor Norgesglass:
8 dl havregryn/ 50 gram valnøtter/ 200 gram mandler/ 1 dl solsikkefrø/ 1/2 dl linfrø/ 4 ss rapsolje/ 4 ss flytende honning/ litt tørket frukt, eks bananer (også godt uten)
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 150 grader. Varm olje og honning forsiktig (!) på lav varme i kasserolle. Hakk mandler og valnøtter, bland disse sammen med frø og havregryn. Ha bakepapir på to stekeplater, bre blandingen utover disse. Hell over blandingen med rapsolje/ honning, rør rundt slik at det fordeler seg godt. Stek i 20- 30 minutter. Rør rundt tre ganger under steketiden, da blir blandingen jevnt ristet. Følg godt med. Avkjøl, bland i tørket frukt om ønskelig. Serveres med yoghurt naturell, tjukkmelk, melk, smoothie, bær, frukt, kun fantasien setter begrensninger for mulighetene. Oppbevares på glass eller boks med tett lokk.