Kylling i ovnen
NB. Denne tar over 30 minutter å lage. Eller, det tar ca 20 minutter i “aktiv produksjon”. Resten av tida (45 minutter- 1 time) stekes kyllingen i ovnen, og du trenger å gjøre….ingenting:) Oppskrifta fant jeg på sida til Marit Røttingsnes Westlie. Der var det mye god mat, anbefaler en kikk innom. Obs, endret oppskrifta noe etter hva vi hadde i skapet.
1 time og 20 minutter blir for de fleste sultne mager litt for lenge å vente på middag i hverdagen. Oppskrifta passer derfor godt til en dag man har avspasering, nattevakt, hjemmekontor(?), eller enda bedre…fri!
Du trenger til 4 personer:
2 små kyllinger, tilsammen ca 1,3- 1,5 kg/ 8 gulrøtter/ 6-8 poteter/ 10 sjampinjong/ 5 fedd hvitløk/ olivenolje/ 50 gram smør (romtemperatur)/ fersk (eller tørket) basilikum/ 1/2 sitron/ salt/ pepper
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Ta frem ei ildfast form, ha litt olivenolje i bunnen. Skrell potet og gulrøtter, del i biter. Ha disse i forma. Del sjampinjongene i 4, ha i. Legg i 4 fedd hvitløk.
Hakk opp det siste hvitløksfeddet, bland dette i smøret sammen med basilikum (et par håndfuller). Ha i saften fra 1/2 sitron, litt salt og pepper. Lag et snitt i skinnet på hvert kyllingbryst. Med fingeren lager du en lomme innenfor skinnet. Inn her stapper du kryddersmøret. Spar litt til kyllinglårene, gjør det samme der.
Legg kyllingen oppå grønnsakene. Stek på nederste rile i ovn i 15 minutter. Skru ned ovnen til 200 grader, stek videre i 30- 45 minutter. Ta en kontroll på at kyllingen er ferdig før den serveres. Voksne og barn spiste med stor iver:)