1

Meny uke 13

Forslag til ukesmeny. En annerledes fiskesuppe, kjøttkaker og gresk salat, fiskekaker med råkost, brokkolipure og eggesmør, laks i folie med grønnsaker, curry.
Curryen med alt tilbehør kan ta over 30 minutter å lage. Der kan det lønne seg å feks lage raita og nanbrød kvelden før om man ønsker kokkeleringa skal gå fort unna på fredagen. Evt droppe nanbrød. Handleliste nederst, skriv ut og ta med i butikken. Litt planlegging mindre å tenke på;) Lykke til.

Mandag
En annerledes fiskesuppe

Tirsdag
Kjøttkaker og gresk salat

Onsdag
Fiskekaker

Torsdag
Laks i folie med grønnsaker

Fredag
Curry

 

Handleliste for uka, middager
1,2 kg laksefilet
500 gram karbonadedeig
Fiskekaker til 4 personer
Reker, pynt til “en annerledes fiskesuppe”
600- 800 gram kyllingfilet, svinekjøtt eller hel kylling/kyllinglår delt i stykker (beregn da 1200-1400 gram)
smør
6 dl yoghurt naturell, gjerne “Tyrkisk yoghurt”
2 pk matfløte
2- 2 1/2 dl melk
1 glass fetaost i olje
6 egg
4 løk
1/2 rødløk
6 gulrøtter
1-2 chili
1 dl creme fraiche
1 brokkoli
Poteter til 8 (2 middager med 4 personer)
4 vårløk
8 hvitløksbåter
4 tomater
1,5 agurk
1 grønn paprika
1/2 rød paprika
4 blader issalat
2-3 cm ingefærrot
1 sitron
Noen bananer (til curry)
1 glass oliven (sorte eller grønne, valgfritt. Til gresk salat)
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 liten boks fersken
salt og pepper
2 ts karri
1 terning fiskebuljong
1 terning hønsebuljong
muskat
ingefærpulver
1 ss Hot curry (sterkt karripulver, ikke vanlig karri)
potetmel (2,5 ss)
rosmarin
Extra virgin olivenolje
litt dill eller gressløk
litt sukker eller annet søtningsmiddel
Aluminiumsfolie
Hvis nanbrød:
500 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
0,5 pk tørrgjær