Gulrotsuppe med fiskesnacks
NB! Mulig man bikker over 30 minutter når en lager suppe+ fisk. Så ikke på klokka, burde strengt tatt kanskje gjort det..
Gulrotsuppe, ja, tenker du kanskje. Høres i grunnen ganske sært og rart ut. Men man kan bli overrasket, også over denne suppa. Litt søt og litt sterk samtidig, utrolig mange gode smaker. Nesten like god som hjemmelaget tomatsuppe, som er barnas klare favoritt på suppefronten. Hadde lyst å ha litt fisk til suppa. Sprø fisk, men ikke nødvendigvis rullet i hvetemel. Fant mandelpanert fisk på den fine LCHF- bloggen, det syns vi voksne var veldig godt. Ungene….6 åringen likte suppa men ikke fisken. 3 åringen likte fisken, men ikke suppa. Så da er vel alt som det skal være.
Du trenger til 4 personer:
Suppe: 8 gulrøtter/ 2 snackpaprika/ 2 løk/ 3 fedd hvitløk/ 2 chili/ 2-3 cm ingefær/ 1 boks kokosmelk (evt 3 dl matfløte)/ 1 liter kyllingbuljong (= ferdig buljong/fond, eller 1 liter vann med 2 buljongterninger)/ extra virgin olivenolje/ salt og pepper/ litt limesaft om du vil.
Fiskesnacks: 6-800 gram filet av torsk eller sei (evt annen hvit fisk)/ 1 egg/ 1/2 – 1 ts sitronpepper/ 1/2 ts hvitløkspulver/ 1/2 kopp malte mandler/ 1/2 kopp nyrevet parmesan/ smør
Fremgangsmåte:
Gjør klar ingrediensene til suppa først. Ha litt olje i ei gryte. Skrell løk og hvitløk, grovhakk disse, surr i olje til blankt. Del chili i to, skrap ut frøene. Grovhakk og bland i. Del gulrot, ingefær og paprika i biter, ha i gryta. Ha i kyllingbuljong, kok i 15- 20 minutter. Om du vil ha fisk til, gjør du klar denne nå (se fremgangsmåte under).
Etter 15-20 minutter på kok bruker du en blender eller stavmikser for å få suppa glatt. Bland i kokosmelk eller fløte, smak til med salt og pepper. Skvis i saft fra 1/2 lime om du ønsker, smak underveis.
Fremgangsmåte fiskesnacks:
Pisk egg, sitronpepper og hvitløkspulver sammen i en lav bolle/evt et fat. Ha mandler i en blender, fres til det blir et fint “mel”, det tar ikke lang tid. Bland mandler og parmesan i en annen bolle.
Kutt fisken i staver/pinner. Vend de i egg, rull de så rundt i mandel-/parmesanblandingen. Trykk godt ned slik at de er godt dekket med blandingen. Varm smør i panne, stek fisken på middels til sterk varme til gylden farge. Legges på tørkepapir til servering.