1

Hurtig- Bacalao

Bacalao….aller best når den har stått lenge slik at alle smaker har fått satt seg…Optimalt sett ja, men man kan lage en hurtigvariant også. Kortere koketid, men med helsebringende effekt fra tomater, oliven, torsk og hvitløk. Og smakene, ikke minst.

Du trenger til 4 personer:
800 gram torskefilet uten skinn/ 4 poteter/ 2 sjalottløk/ 4 fedd hvitløk/ 0,5 dl olivenolje/ 1 ts tomatpuré/ 1 boks hermetiske tomater/ 20 stk oliven, grønne eller sorte/ 0,25 ts kajennepepper/ salt og pepper

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 150 grader. Skrell potet, skjær i skiver. Skjær sjalottløk i skiver, finhakk hvitløk. Surr på middels varme i en kasserolle til løken er myk. Tilsett tomatpuré og la den surre godt. Bland tomatpuré godt sammen med løken før du tilsetter hermetiske tomater og oliven. Kok sausen i 5 minutter. Smak til med kajennepepper, salt og grovmalt pepper. Skjær torskefileten i biter, legg poteter, saus og torsk lagvis i en ildfast form og bak den i stekeovnen i ca. 20 minutter. Vips er du hakket nærmere Portugal på en helt vanlig hverdag.