1

Blomkålsuppe med bacon

Blomkålsuppe. Trenger ikke være kjipt i det hele tatt, derimot knakende godt. Klarer man å koke blomkålen uten at barna ser det er det ikke en gang sikkert man får protester derfra. “Hva har vi til middag?” “Suppe med bacon”. Funker det. Kan funke.

Du trenger til 4 personer:
2 blomkålhoder/ ca 2 dl matfløte/ 5 dl kyllingkraft (eller annen kraft)/ salt og pepper/ bacon, i skiver eller et stykke/ god olivenolje/ matpapir/ salt og pepper/ muskatnøtt

Fremgangsmåte:
Sett vann på kok i kasserolle. Bryt blomkål i buketter, ha i kokende vann.

Kok til de er helt møre, gjerne 15 minutter. Mens blomkål koker steker du bacon. Stek baconskiver på middels til sterk varme i panne, alternativt terninger du har kuttet fra et stykke bacon. Stek baconet så mye som du ønsker, la renne av på matpapir. Når blomkålen er blitt mør, kjører du den i en kraftig blender (eventuelt en food prosessor) til det blir en glatt blanding. Ha over i kasserolle, spe med kraft og fløte mens du rører rundt. Spe til ønsket konsistens. Kanskje passer det deg å bruke mer kraft, eller du går for en kraftigere suppe med mer fløte. Smak og behag. Smak til med salt og pepper, rasp i litt muskatnøtt. Før servering drypper du over noen dråper god olivenolje, og tilsetter sprøtt bacon. Håper det smaker!