Kjøttboller med mozarella, og fetaostsalat.
Ønsket en ny vri på kjøttboller. Her kom jeg over disse små herlighetene. Kjøttboller med myk kjerne av mozarella, uhh, så godt! Det gode med kjøttboller er at man kan putte i akkurat det man ønsker. Her oppskrift på blant annet tacokjøttboller. Eller, kanskje salat med hvitløk- og fetaostkjøttboller frister. Eventuelt…vanlige kjøttboller i ekte “Lady og Landstrykeren”- stil. Hurtig kjøttbollesuppe går også an:). Oppskriften under er litt stor, muligens har man litt til lunsj neste dag. Muligens.
Du trenger til 4 personer:
Kjøttboller og saus: 800 gram kjøttdeig eller karbonadedeig/ 2 ts alt/ 2 ts tørket, knust chili/ 4 ts tørket timian/ 2 ss tørket oregano/ 2 egg/ Ca 250 gram fersk mozarella/ salt og pepper/ smør/ 2 bokser hakket tomat (tilsammen 800 gram)/ 1 hønsebuljongterning/ 2-4 hvitløksfedd/
Salat: 75 gram blandet grønn salat/ ca 20 coctailtomater/ 1 oransje eller gul paprika/ 1 rødløk/ 1 bunt persille/ 2 pk fetaost/ 1 glass grønne oliven/ 2 ss extra virgin olivenolje/ 1 ss balsamico/ salt og pepper.
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 225 grader. Sett tomatsaus på kok: Bland tomater, oregano og hønsebuljongterning. Press i et hvitløksfedd. La småkoke.
Legg den grønne salaten i iskaldt vann slik at den er god å sprø når den skal brukes. Start på kjøttbollene: Bland kjøttdeig, salt, chili, timian og egg, enten i food prosessor eller for hånd. Del mozarella i ca 30 terninger, pakk hver terning inn i farse (= perfekt aktivitet for barna!). Smør et stekebrett eller ei ildfast form, legg i kjøttbollene. Ha over litt pepper. Stekes midt i ovnen, 225 grader i 5 minutter.
Ta ut kjøttbollene, sett ned temperaturen i ovnen til 150 grader. Ha litt tomatsaus på hver kjøttbolle, la steke videre i 10- 15 minutter.
Lag salat: Hvis du allerede har lagt salaten i vann, tørker du den i ei salatslynge, eller rister den lett i et kjøkkenhåndkle. Legg i en stor bolle. Skyll tomater, del i to. Skjær paprika i strimler, skrell og finhakk løk og persille. Bland alt. Del fetaost i biter, ha i sammen med oliven. Ha over olivenolje og balsamico. Smak til med salt og pepper.