1

Ristaffel med kylling

Du trenger til 4 personer:
500 g kyllingfilet i skiver/ 2 dl vann/ 1 stor løk/ 1 rød paprika/ 1 boks kokosmelk (400 ml)/ karripulver/ 1 ts gurkemeie/ 2 ts kanel/ 2 ts spisskummen/ 1 ts friskhakket ingefær/ olivenolje, rapsolje, kokosolje eller smør til steking/ ris, gjerne brun basmatiris, 1 dl per person.

Fremgangsmåte:
Sett ris på kok. Hvis du bruker brun ris er det lurt å legge risen i bløtt i rikelig kaldt vann om natta. Da halveres koketida. Ellers er koketida for brun ris 40- 50 min. Du kan godt ha salat til retten hvis du ønsker, da sklir den rett inn i kategorien “blodsukkervennlig”;)
Hakk løk i biter, paprika i strimler. Fres karri og gurkemeie i olje. Tilsett kyllingfiletene, løk, hvitløk, paprika, kanel, spisskummen og ingefær. La det småkoke. Tilsett 2 dl vann, det skal småkoke videre i 25 min. Til slutt tilsetter man kokosmelk. Retten småkokes i nye 5 min før man smaker til med salt og pepper.

Server med ris (gjerne brun basmatiris), evt salat.  Anrett rosiner, ananas, usaltede peanøtter, cashewnøtter, ristede mandler, kokosmasse og banan i små skåler ved siden av. Velbekomme:)

Fra “Kjernesunn mat”. Ninka-Bernadette Mauritson/ Thorbjörg Hafsteinsdottir.