Ukesmeny med grillinnslag
Ukesmenyen: Teryakilaks og Buktasalat, Basilikumkylling, Thailandsk biffsalat, Grillet laks med coleslaw og grillede grønnsaker, Pizza med fetaost og oliven.
Som vanlig, handleliste for 5 dager nederst!
Mandag
Teryakilaks og Buktasalat
Tirsdag
Basilikumkylling
Onsdag
Thailandsk biffsalat
Torsdag
Grillet laks med enkel colelaw og grillede grønnsaker
Fredag
Pizza med fetaost og oliven
Handleliste for uka, middager
Kyllingfileter til 4 personer
Ca 1600- 1800 gram laksefilet med skinn
400- 500 g karbonadedeig
400 g storfekjøtt, feks ytrefilet
2 dl matyoghurt
1/2 dl creme fraiche
1 boks rømme
1 glass fetaost med olje
1/2 glass grønne oliven
1/2 dl majones
100 g fetaost
300 g revet hvit ost, her kan du blande de typene ost du ønsker (til pizza)
2 pk cherrytomater
4 tomater
20- 24 sjampinjonger
1 snackpaprika eller vanlig paprika
1/2 agurk
2 røde chili
1 squash
3 spisemodne avokado
2-3 poser Vestfoldsalat (evt bruk Issalat eller annen ønskelig salat)
1/2 pose frisk spinat
1/2 hodekål
1 gulrot
1/2 sitron
4 lime
1,5 løk
6,5 fedd hvitløk
3 vårløk
1 rødløk
1 bunt reddiker
1 potte basilikum
Teryakisaus (står ofte ved soyasausen i butikken
salt og pepper
smør
Extra virgin olivenolje
Ca 2-4 ts Dijonsennep
400 g grønne bønner (går greit uten, til thailandsk biffsalat)
1/4 sitrongresstilk (vi klarte oss uten, til thailandsk biffsalat)
frisk eller tørket dill
oregano, basilikum (helst fersk, tørket går også bra)
fersk koriander
sweet basil eller mynte
4,5 dl fint speltmel (eller grovere, til pizzabunn)
1/2 pk tørrgjær
1 boks hermetiske hakkede tomater
1/2 dl Fish sauce
1 ss soyasaus
200 g minimais
100 g bønnespirer
1 ss sukker
sesamfrø