1

Hønsefrikassé

Når man først har tatt motet til seg opp til å koke ei høne, er bonusen at man har masse deilig kraft som kan brukes i supper eller gryter. Eksempelvis kan man lage hønsefrikassé. Har man ikke ferdig kokt kraft og hønse- eller kyllingkjøtt, bruker man buljongterninger og kyllingfilet.

Du trenger til 4 personer:
Kjøtt av 1 kokt høne, evt ca 500- 600 gram kyllingfilet/ 4 gulrøtter/ 1/2 purre/ 12 sellerirot.
Frikassésaus: 3 ss smør/ 4 ss hvetemel/ 6 dl hønsekraft (kraft fra kokt høne) eller 1 buljongterning og 6 dl vann/ 1 dl kremfløte/ 1/2 sitron/ litt persille/ poteter eller annet tilbehør til.

Fremgangsmåte:
Om du vil ha poteter til, settes det på kok. Del ferdig kokt hønsekjøtt i passe serveringsstykker, evt del opp kyllingfileten om det er det du bruker. Skjær grønnsaker i ca. 1 cm tykke biter. Smelt smør i en kjele, rør i mel og spe med hønsekraften i flere omganger, rør godt. Bland i fløte. La sausen koke 3-5 minutter og smak til med salt, pepper og litt presset sitron. Ha i kjøttet, la det bli varmt/ferdig (hvis du bruker kyllingfilet kan det lønne seg med mindre biter, de blir fortere ferdig). Ha over litt hakket persille rett før servering.